Як підвищити дохід: 8 варіантів

  • Автор теми nikone
  • Дата створення
nikone

nikone

Команда форуму
Модератор
Реєстрація
25.02.2016
Повідомлення
238
Репутація
28
Вік
38
Живете від зарплати до зарплати? Іноді берете в борг у друзів, щоб дотягнути до получки? Берете кредити на великі покупки? Якщо на якійсь з питань ви відповіли так, то читайте нову статтю про те, як підвищити дохід. Ми не будемо говорити про складні інвестиційні інструменти. Не будемо радити кардинально міняти життя. А лише розберемо самі прості і доступні способи збільшення доходу. У статті кожен знайде щось, що підходить саме йому.

8 способів підвищити дохід
  1. Розмова з начальством. Іноді працює найпростіший спосіб збільшити дохід. Просто заведіть з керівництвом розмову про підвищення зарплати. Грамотний керівник завжди запропонує варіанти, як це можна зробити. Наприклад, взяти на себе додаткові обов'язки, переглянути бонусну систему, навчати стажистів, здати атестацію і т.д. Якщо ваша зарплата не змінювалася роками, то при адекватному начальстві можна збільшити зарплату і без якихось додаткових умов.

  2. Продаж непотрібних речей. Подумайте, що можна продати в вашому домі. Можливо, техніку, яка стоїть без діла? Або непотрібне туристичне спорядження? Машину, на якій ви дуже рідко пересуваєтеся? Дорогоцінні прикраси, які ніколи не використовували і не збираєтеся надягати? Після прощання з великими непотрібними речами можна розглянути і більш дрібні: одяг, дитячі іграшки, дрібну побутову техніку і т.д. Такі заходи іноді можуть принести дуже суттєвий додатковий дохід. А бонусом ви отримаєте гармонійний і затишний простір для життя.
  3. Здача в оренду нерухомості. Іноді ми не розглядаємо нерухомість як джерело доходу. Задумайтесь, можливо, у вас є дача, на якій ви буваєте два тижні в році? Або кімната, яку ви практично не використовуєте? А може, у вас стоїть без діла ціла квартира? Порахуйте, який би пасивний дохід ви могли отримувати щомісяця, якби здали цю нерухомість в оренду. Можливо, саме час почати?
  4. Відкриття вкладу. Зберігати гроші в готівці не дуже розумно. Особливо, якщо у вас накопичилася якась суттєва сума. Ви можете відкрити вклад, попередньо вивчивши умови банків. Дохід з відсотків невеликий, але можна хоча б покрити інфляцію. Якщо ви накопичили велику суму, то, можливо, варто подумати і про інвестування: в ІВС, акції або облігації.
  5. Монетизація своїх навичок. Можливо, ви володієте якимись здібностями, які можна продати. Це може бути знання іноземних мов, вміння фотографувати або створювати дизайн для веб-сайтів, прекрасне володіння шкільними предметами, здатність добре писати тексти, вміння стригти, робити зачіски або манікюр, знання комп'ютерних програм, вміння ремонтувати сантехніку і т.д... Розкажіть про свої навички своїм друзям і знайомим, розмістіть пропозицію на спеціалізованих майданчиках. Так ви зможете отримувати додатковий заробіток у вільний час.
  6. Здача своєї власної квартири в оренду. Іноді змінюються життєві умови, але ми за інерцією продовжуємо жити так само, як жили завжди. Наприклад, ваші діти виросли і поїхали, а вдома залишилися порожні кімнати. При цьому ви не хочете здавати їх і жити з чужими людьми. Тоді чому б не зняти собі квартиру поменшу, паралельно здаючи свою? Різниця перетвориться у ваш додатковий пасивний дохід.
  7. Самоосвіта і отримання досвіду. Використовуйте свій час як ресурс, який можна інвестувати у щось цінне. Відточуйте свої професійні вміння, освоюйте нові навички, аналізуйте минулий досвід і отримуйте новий. Це підвищить вашу вартість на ринку і згодом дозволить вам підвищити дохід.
  8. Економія - теж заробіток. У будь-якій ситуації, навіть якщо у вас немає нерухомості, вільного часу і накопичень, ви завжди можете оптимізувати свої витрати. Чому б не сприймати це теж як спосіб збільшити дохід? Основа будь-якої економії - це акуратний підрахунок і ретельний аналіз витрат. З цим вам допоможе програма Домашня бухгалтерія.
 
Любопытная статья, спасибо.
 
Чтобы повысить доход, нужно перестать работать на дядю, или же быть топовым спецом, чтобы диктовать свои условия, и начальник будет бегать за вами, а не вы за ним
 
Назад
Зверху