Як створити сайт безкоштовно

• Автор теми WebBiz
  • Дата створення
Статус
Закрита.
WebBiz

WebBiz

Вождь
Команда форуму
Администратор
Повідомлення
1,539
Репутація
212
Вік
33
Якій б мові програмування для створення сайту ви не віддали перевагу, а то й зовсім без неї, каркас всіх сайтів складається завдяки мові розмітки гіпертексту - HTML (XHTML), а на допомогу йому приходить його гаряче улюблений кузен CSS - каскадні таблиці стилів. Так от, як ви і самі вже могли здогадатися, в наш час HTML + CSS - це нероздільне ціле і основа основ, без їх знання створити свій успішний сайт самостійно буде просто майже неможливо.

Другий етап - це досягнення динаміки на вашому сайті. І під динамікою слід розуміти не стрибали туди-сюди картинки, а управління сайтом по засобам роботи скриптів. Приклад статичного сайту: припустимо, ми повністю завершили створення головної сторінки і наповнили її веселими картинками та текстом, і тепер, хочемо створити ще одну сторінку, наприклад, «Як оформити замовлення?». Так от для цього нам доведеться вже в новому файлі заново верстати весь макет сайту. «Хах!», - скажите ви: «адже Я просто скопіюю його з попереднього файлу», - і будете праві. А тепер уявіть ситуацію, коли у нас вже є сотня сторінок і нам захотілося поміняти якусь дрібницю, наприклад, змінився наш номер телефону або логотип, і нам доведеться заходити в сотню файлів і сотню разів змінювати номер телефону, а якщо у нас 2000 сторінок і більше, що зовсім не рідкість... Щоб уникнути цього жаху і були придумані динамічні сайти, де макет міститься в одному файлі, а ми лише змінюємо (підключаємо) сам текст сторінки або що-небудь ще.

Так ось на шляху до створення динамічного сайту, як в кращих традиціях жанру, доріжка розгалужується на 2 шляхи: перший - використання готового движка, по-науковому CMS - системи управління контентом (вмістом); або ж другий - написати свій власний динамічний сайт з чистого аркуша, в цьому нам допоможуть могутні мови програмування (PHP, Python, Perl, Java і тд.). Між іншим, більшість популярних движків написано якраз на PHP, так що, можливо, коли-небудь ви і самі станете співавтором одного з них ;) Так який же вибір зробити? Я вважаю так: якщо є час і бажання, то краще все завжди робити самому з чистого аркуша, але, як правило, часу завжди немає. Виходячи з цього, я дотримуюся такого алгоритму: якщо проект не великий (наприклад, як цей форум), то потрібно робити з уже готових CMS, а якщо це, наприклад, серйозний інтернет-магазин, то можна замовити все з 0?

Третій етап - оптимізація сайту та просування в Інтернеті. Насправді про оптимізацію, як і про веб-безпеку, потрібно думати з самого початку, тому перед тим як кинуться створювати свої власні проекти, я еаполегливо рекомендую дуже докладно вивчити всі аспекти оптимізації та просування сайтів. Велика помилка, що створивши хороший сайт, на цікаву тему, з красивим дизайном, ми отримаємо гідний наших праць розмір аудиторії. Ні і ще раз ні! Без пошукової оптимізації (SEO - Search engine optimization), на жаль, бути нам далеко за межами перших сторінок пошукової видачі.

PS. Якщо в когось виникають конкретні запитання, то не соромтесь - запитуйтесь у цій темі.

kondor12

kondor12

Академик
Пользователи
Повідомлення
43
Репутація
9
Вік
45
Процес безкоштовного створення сайту передусім передбачає дві важливі передумови: або користувач є програмістом і володіє відповідними мовами програмуваня і практичними навиками, або користувач віддає перевагу безкоштовним платформам, в яких основна робота в програмуванні сайту уже виконана і лише залишається наповнювати його контеном. Про другий варіант можна навести приклад щодо платформи для створення власних блогів від компанії Google (сервіс Blogger). Звичайно у даному випадку функціональні можливості користувача дещо обмежені, проте для власних потреб цілком достатньо. Те що стосується повнофункціональних сайтів, звичайно потребує уваги від фахівців і в даному випадку залишається або навчатися програмуванню, або замовити за відповідну плату розробку сайту у професіоналів в даній галузі. Хоча на теренах всесвітньої мережі є достатньо інформації (статті, відеоролики тощо) і кожний початківець може навчитися створенню власного сайту, головне мати неабияке бажання досягти власної мети.

WebBiz

WebBiz

Вождь
Команда форуму
Администратор
Повідомлення
1,539
Репутація
212
Вік
33
kondor12, Blogger, ucoz та інші системи, це звісно добре, але і не дуже. Як ви вже сказали, то користувач обмежується, тільки тим, що пропонує система. Ви назвали тільки 2 варіанти (дуже простий і дорогий і не простий). А існує, ще 3 варіант це готові CMS (системи управління контентом). Їх є придостатня кількіть: DLE, opencart, Joomla, xenforo, WordPress та багато інших. До речі, наш форум, також створений на одній із таких систем. Ці системи надають вебмайстру, дуже широкі можливості: налаштування, розробка власного дизайну, дописання власних можулів, переїзд на інший хостинг та багато іншого.

kondor12

kondor12

Академик
Пользователи
Повідомлення
43
Репутація
9
Вік
45
WebBiz, я з вами погоджуся, що варіантів є достатньо, однак необхідно мати відповідні знання в даній галузі. Хоча я не є програмістом (правда в далекі 90-і доводилося мати справу з достатньо шаленою і дуже популярною мовою програмування Borland C++, а самою потужною операційкою була Windows 3.11 і серверна Windows NT 4.0) і в даний час не створюю сайти самостійно, просто звернув увагу на плаформу Blogger, як на одну з досить простих платформ для навчання.

WebBiz

WebBiz

Вождь
Команда форуму
Администратор
Повідомлення
1,539
Репутація
212
Вік
33
kondor12, Не потрібні ніякі спеціальні знання, для створення повноцінного сайту у 21 столітті. Вам буде достатньо і 1 дня, для ознайомлення з основами. Навіть, якщо нічого не знаєте, то Вам сюди: http://webbiz.in.ua/forums/obshchie_voprosy/ . На щастя я багато знаю, про створення та просування сайтів, а також можливо і де хто із форумчан, знайомий із дано темою.

kondor12

kondor12

Академик
Пользователи
Повідомлення
43
Репутація
9
Вік
45
В один из последних дней мне пришла в голову мысль о создании собственного блога на интересующую меня тематику на одной из популярных платформ (имеются практические навыки начального уровня на платформе blogger, однако в данном случае речь пойдет о собственном блоге с зарегистрированным доменным именем и размещенным на отдельном хостинге). Что касается наполнения самого блога, то вся информация будет личного размышления (покупных постов и статей не предусматривается). Хотелось бы получить несколько ответов на интересующие меня вопросы:

1. Правильно ли я поступаю, решаясь создать свой блог на Wordpress (навыков пока не имеется, однако очень способен к "шустрому" обучению)?
2. Блог будет ориентирован на пользователей из СНГ (доменное имя решил выбрать в зоне ".com")
3. Кого из надежных регистраторов доменов, а также хостинг-провайдеров можете порекомендовать?
4. Поскольку в блоге будет предусмотрено большое количество постов с графическими изображениями (картинки, графики, рисунки и прочее), будет ли это как-то негативно сказываться на качестве самого блога?
5. Вероятно, ежедневный объем созданных статей и постов может достигать 20-50. Стоит ли ежедневно сильно перегружать блог информацией?
P/S Вопросов имеется множество, поэтому буду задавать по мере необходимости.

WebBiz

WebBiz

Вождь
Команда форуму
Администратор
Повідомлення
1,539
Репутація
212
Вік
33
1. Правильно ли я поступаю, решаясь создать свой блог на Wordpress (навыков пока не имеется, однако очень способен к "шустрому" обучению)?
Абсолютно правильно, что выбрали именно WordPress, поскольку WordPress самая популярная CMS в мире, для блогов. Для нее присутствует, огромнейшее количество: плагинов, шаблонов и т. д. Без каких-либо проблем научитесь ею управлять.
2. Блог будет ориентирован на пользователей из СНГ (доменное имя решил выбрать в зоне ".com")
Верное решение. Если домен, тот что я думаю, то решение на 100 % верное.
3. Кого из надежных регистраторов доменов, а также хостинг-провайдеров можете порекомендовать?
Я пользуюсь услугами украинского регистратора (для регистрации доменов). Сайты у меня раньше лежали, на российском хостинге, серверы которого расположены в Германии, очень был доволен. Сейчас на украинском хостинге. Перешел на него в силу собственных, не политических убеждений. Если согласитесь стать рефералом (ничего не теряете + можете рассчитывать на мою поддержку, не только в рамках форума).
4. Поскольку в блоге будет предусмотрено большое количество постов с графическими изображениями (картинки, графики, рисунки и прочее), будет ли это как-то негативно сказываться на качестве самого блога?
Это очень хорошо, картинки могут приносить, дополнительный трафик, но их нужно оптимизировать. Как? Это уже отдельная тема.
5. Вероятно, ежедневный объем созданных статей и постов может достигать 20-50. Стоит ли ежедневно сильно перегружать блог информацией?
Это очень хорошо, но я не уверен в том что вы сможете публиковать все время, такое количество новостей каждый день. Если нет, то лучше публиковать 1-3 статьи каждый день, чем 20, раз в неделю.

M

Matis

Академик
Пользователи
Повідомлення
41
Репутація
4
Вік
35
5. Вероятно, ежедневный объем созданных статей и постов может достигать 20-50.
Статьи в блоге лучше публиковать объемом, от мин. 1500 символов. Если вы будете писать по 20 статей в день, то это все вам очень быстро надоест. Публикуйте каждого дня, по 1-2 статьи, объемом 2000-3000 символов без пробелов. Ну и конечно, хорошенько оптимизируйте статьи под ПС и со временем, буде вам счастье у виде достой посещаемости.

Статус
Закрита.
Зверху