Вот ещё один перевод статьи как очистить место в CentOS:
Часто буває таке, що місце на сервері закінчується, а що саме зайняло дорогоціннt місце, не ясно.
Скажу наперед, що я не є системним адміністратором. Я простий користувач, ну, може знаю трохи більше, ніж простий користувач, тому я не претендую на те, що все нижче описане, єдиний і бездоганний варіант. Роблю як вмію і як мені подобається.
І так, як очистити місце на CentOS або Linux подібних системах?
Для початку нам необхідно дізнатися які папки та файли займають найбільше місця і найголовніше! Потрібно дізнатися де саме знаходяться ті самі папки і файли. Система то велика, переглядати кожну папку замучишся.
Для роботи нам потрібна консоль.
Так само підійде і Shell-клієнт, якщо у вас панель ISPmanager. Я буду використовувати Shell-клієнт,

тому що звик до Windows і звик бачити папки і файли. Вводити в консоль команди і вбивати те, чого не бачу, не дуже люблю.
1. Насамперед необхідно виконати команду для отримання поточного стану дискового простору і всіх розділів на сервері.
команда:
Після введення команди натискаємо Enter і бачимо наступне:
Ми отримали інформацію:
- Загальний розмір диск
- Зайняте місце на диску
- Вільне місце на диску
2. Далі нам необхідно визначити, які папки займають найбільше місця.
команда:
Після введення команди натискаємо Enter і бачимо наступне:
Ми отримали інформацію:
- Імена папок
- Зайняте місце на диску
Як бачимо, основне місце на сервері займає папка var.
3. Нам потрібно перейти в папку var
Команда:
4. Перейшовши в папку var знову дивимося які папки скільки займають місця, для цього виконуємо вже знайому нам команду.
команда:
Власне на цьому все і закінчується. Просто рухаєтеся таким чином і дивіться на папки, які займають найбільше місця.
Як правило, найбільше місця займають файли з балками. Просто чистите їх і все. В цьому і вся суть, головне як говоритися знайти потрібні файли.
Якщо вам потрібно очистити файл.
команда:
Якщо вам потрібно видалити файл.
команда:
Або видаляйте через ISPmanager.
Для цього в файловому менеджері виділяєте потрібний файл або папку і натискаєте "Видалити".
Загалом не погана інструкція для того, щоб знайти всі не потрібні файли на вашому сервері CentOS.