Neron
Академик
Пользователи
- Реакции
- 19
Починаємо створювати блог на платформі WordPress.
Вордпресс (WordPress) - найпопулярніша в світі платформа для створення блогів. Платформа повністю може бути змінено вами на ваш смак.
Нагадаю, що у Вас досі є варіант створення безкоштовного блогу, проте він не дасть Вам переваг в заробітку та розвитку як автономний на Вордпресс.
У багатьох блогерів спочатку виникає питання - як встановити Вордпресс на свій сервер, який хостинг вибрати і так далі.
Нижче я викладу повний путівник (крок за кроком) по установці Вордпресс і початку роботи вашого блогу.
Зареєструйте доменне ім'я
Спочатку Вам необхідно купити доменне ім'я. Я використовую для цього сервіс Godaddy або thehost.com.ua (переважно для доменів .com.ua). Вартість домену, в середньому, .com.ua - 80 грн. в рік, .com - 7,49 долара в рік.
Виберіть хостинг і запишіть ваші FTP-дані
Особисто я використовую хостинг TheHost.com.ua.
Після завершення оплати хостинг Вам прийде електронний лист з темою FTP Account Information.
Скопіюйте наступне:
Базу MySQL - Ви можете створити у Вашому акаунті через Cpanel, Plesk або ISP Manager. (залежить від Вашого хостера)
Замініть кодом наступні рядки
Завантажити WordPress через FTP
Вищевикладений пункт Ви можете робити як через Менеджер Файлів через Cpanel, так і через FTP-клієнт.
Продовжіть установку Вордпресс, ввівши в браузері адресу:
Після введення в браузері: ось що має з'явитися на вашому екрані:
Заповніть наступне:
Натисніть Ввійти (Log In).
Ви побачите сторінку доступу адміністратора.
Впишіть ім'я і пароль, що тільки що ввели
Ви побачите Панель оголошень (Dashboard), де ви отримаєте доступ до змін, оптимізації платформи, встановлення нових плагінів, додавання записів і т.д.
Ура! Вордпресс встановлений! Введіть в браузері своє доменне ім'я і перевірте.
Вам прийде лист на електронну адресу з заголовком Новий Блог (New Blog), в якому знаходиться вся важлива адміністраторська інформація.
Вордпресс (WordPress) - найпопулярніша в світі платформа для створення блогів. Платформа повністю може бути змінено вами на ваш смак.
Нагадаю, що у Вас досі є варіант створення безкоштовного блогу, проте він не дасть Вам переваг в заробітку та розвитку як автономний на Вордпресс.
У багатьох блогерів спочатку виникає питання - як встановити Вордпресс на свій сервер, який хостинг вибрати і так далі.
Нижче я викладу повний путівник (крок за кроком) по установці Вордпресс і початку роботи вашого блогу.
Зареєструйте доменне ім'я
Спочатку Вам необхідно купити доменне ім'я. Я використовую для цього сервіс Godaddy або thehost.com.ua (переважно для доменів .com.ua). Вартість домену, в середньому, .com.ua - 80 грн. в рік, .com - 7,49 долара в рік.
Виберіть хостинг і запишіть ваші FTP-дані
Особисто я використовую хостинг TheHost.com.ua.
Після завершення оплати хостинг Вам прийде електронний лист з темою FTP Account Information.
Скопіюйте наступне:
Створіть базу даних MYSQLHosting/FTP User Name: ваше ім'я
Web Site URL: адреса вашого домену
FTP Site URL: адреса вашого FTP-аккаунту
Базу MySQL - Ви можете створити у Вашому акаунті через Cpanel, Plesk або ISP Manager. (залежить від Вашого хостера)
- Зайдіть в Cpanel Вашого домену (sviyblog.com.ua/cpanel)
- Знайдіть розділ Preferences та натисніть Change Language
- Виберіть Set Language to: Ukrainian (російську) і натисніть кнопку Change
- В головному меню знайдіть розділ Бази даних і клацніть на “Майстер баз даних MySQL“
- Дотримуйтесь зрозумілої покрокової інструкції - введіть назву бази даних, ім'я користувача, пароль і пароль (повторно), натисніть кнопку створити користувача.
- Натисніть All privileges натисніть на кнопку "Наступний крок"
- Зачекайте поки хостер завершить створення бази даних MySql
- Зайдіть на MyWordpress.ru для завантаження останньої російської версії Вордпресс, або WordPress.org - базової англійської
- Вордпресс має формат архіву .zip, завантажте його на хостинг і розпакуйте файл на хостингу
- Тепер у вас є папка WordPress, зайдіть в неї, виділіть всі файли і перемістіть їх з папки WordPress в кореневий каталог. Скористайтеся функцією "Перемістити у верхньому меню"
- Знайдіть файл wp-config-sample.php і перейменуйте його в wp-config.php (тобто просто видаліть текст "-sample")
Візьміть інформацію з бази даних MySQL, яку ви створили в Cpanel, і замініть на наступне:define('DB_NAME', 'putyourdbnamehere');
/** MySQL database username */
define('DB_USER', 'usernamehere');
/** MySQL database password */
define('DB_PASSWORD', 'yourpasswordhere');
/** MySQL hostname */
define('DB_HOST', 'localhost');
- putyourdbnamehere - замініть назву вашої бази даних MySql.
- usernamehere - замініть ім'я користувача бази даних MySql.
- yourpasswordhere - замініть на пароль бази даних MySql.
- localhost - залиште нічого не змінюючи
Замініть кодом наступні рядки
Збережіть wp-config.phpdefine('AUTH_KEY', 'izmenite eto na unikalnuyu frazu');
define('SECURE_AUTH_KEY', 'izmenite eto na unikalnuyu frazu');
define('LOGGED_IN_KEY', 'izmenite eto na unikalnuyu frazu');
define('NONCE_KEY', 'izmenite eto na unikalnuyu frazu');
Завантажити WordPress через FTP
Вищевикладений пункт Ви можете робити як через Менеджер Файлів через Cpanel, так і через FTP-клієнт.
- Завантажте FTP-клієнт (наприклад FileZilla)
- Встановіть FTP-клієнт на своєму комп'ютері і з'єднайтесь з вашим хостинг-аккаунтом через інтерфейс програми FileZilla, використовуючи інформацію FTP-аккаунту.
- Перемістити всі файли з папки WordPress на ваш сервер.
- Наприклад, я поклав всі файли в кореневий каталог (sviyblog.com.ua). Погляньте як це має виглядати.
Продовжіть установку Вордпресс, ввівши в браузері адресу:
Код:
http://www.sviyblog.com.ua/wp-admin/install.php
Код:
http://www.sviyblog.com.ua/wp-admin/install.php
Заповніть наступне:
- Заголовок сайту
- Ім'я користувача
- Пароль двічі
- Ваш e-mail
- Перевірте, щоб галочка Дозволити пошуковим машинам індексувати сайт була відключена, в іншому випадку, ви дозволяєте пошуковим системам відразу індексувати неготовий блог .
- Натисніть Встановити WordPress
Ви побачите сторінку доступу адміністратора.
Впишіть ім'я і пароль, що тільки що ввели
Ви побачите Панель оголошень (Dashboard), де ви отримаєте доступ до змін, оптимізації платформи, встановлення нових плагінів, додавання записів і т.д.
Ура! Вордпресс встановлений! Введіть в браузері своє доменне ім'я і перевірте.
Вам прийде лист на електронну адресу з заголовком Новий Блог (New Blog), в якому знаходиться вся важлива адміністраторська інформація.