Новий вид шахраїв із переадресацією дзвінків із вашого мобільного на номер шахрая

• Автор теми Андрій
  • Дата створення
Статус
Закрита.
А

Андрій

Новичок
Повідомлення
1
Репутація
0
Вік
31
Зателефонували мені на телефон в неділю в Жовтні 2016 року із номера 0500751905 і порадували мене хорошою новиною що мені можуть підвищити кредитний ліміт до 34 тисячі. Попросили мене сказати свої повні ініціали, дану народження і на яку суму була остання операція. Це ніби щоб підтвердити що я дійсно є власником рахунку приватбанку. Я все сказав і він продовжив мене розводити далі.
А тепер потрібно тільки активувати кредитний ліміт таким кодом, набираючи прямо при розмові:*21*0500751905#.

В телефоні в мене немає такої можливості, я сказав йому. Він у відповідь каже що він виб`є і щоб я протягом 3-х хвилин активував кредитний ліміт. Незнаючи що це за код і приватбанк ніколи таке не робить, я вирішив перевірити його в Google. I виявилося що це переадресація на його номер. (Я навіть не помітив що в коді вказаний його номер). Піся цього я вже точно переконався хто це був.

Через 1-2 хвилини знову дзвінок. Питають чи в мене виникли проблеми із активацією. Я відповів що проблема тільки в тому що він шахрай. Після цих слів він відразу вибив і відразу став поза зоною.

А план був такий: Він запитав повні ініціали і дату народження для того щоб отримати доступ до вашого рахунку і зайти в приват24. Більшість людей ставлять пароль входу щось із цих даних.

Висновок: Ніколи не пишіть свій фінансовий номер в соціальних мережах, в оголошеннях та іншому і ви ніколи не попадите в таку ситуацію. Дякую за увагу!

W

Wasty

Академик
Пользователи
Повідомлення
43
Репутація
9
Вік
37
Телефон то такое, по одному только номеру телефона ничего не сделают. А вот называть в телефонном режиме какие-либо данные - это уже как минимум неразумно. Банковские службы могут позвонить предложить что-либо, но оформлять что-либо введением кода на телефоне... Я, честно говоря, даже не думала что на это ещё кто-то ведется...

даша

даша

Академик
Пользователи
Повідомлення
64
Репутація
0
Вік
32
Да вот это беда. Конечно обидно то что люди ведутся на такие уловки. И говорят свой данные. А потом удивляются потому что пропадают деньги со счетов.

WebBiz

WebBiz

Вождь
Команда форуму
Администратор
Повідомлення
1,539
Репутація
212
Вік
33
Да вот это беда. Конечно обидно то что люди ведутся на такие уловки. И говорят свой данные. А потом удивляются потому что пропадают деньги со счетов.
Ми то з вами знаємо, що ніякі дані в телефонному режимі "банківському працівнику" говорити не потрібно - краще піти у відділення. А ось бабці, які тільки пенсії отримують на карту - не знають цього. Та і в більшості молодого покоління дуже низький рівень фінансової грамотності, тому цим і користуються шахраї.

K

Krippers

Новичок
Повідомлення
4
Репутація
1
Вік
35
ой вэй, сколько же еще народ на такое вестись будет?
причем печально, что чаще всего ведутся самые небогатые и малообеспеченные...

Gariks

Gariks

Любопытный
Новичок
Повідомлення
8
Репутація
1
Вік
37
Мошенник вообще не дремлют.

R