M
Messi779
Пользователи
- Повідомлення
- 237
- Репутація
- 45
Доброго дня! Хочу розказати вам про 5 порад інвесторам, які дав Уорен Баффет, один з найбагатших людей планети. В своі 82 роки він продовжує працювати і давати точні економічні прогнози. На 2015 рік він дав такі поради інвесторам:
- "Тримайтесь подалі від bitcoin". Баффет називає bitcoin просто ефективним способом передачі грошей. І вважає просто жартом те, що bitcoin має величезну внутрішню цінність.
- "Навчіться читати фінансову звітність". Баффет радить людям, які хочуть працювати з грошима спочатку навчитись розуміти іхню мову, а для цього пройти бухгалтерські курси. І звісно він правий, в щоб ви не хотіли інвестувати вам потрібно оцінити справу, зрозуміти іі суть та принцип, а не розбираючись навіть у значеннях термінів, я вже не кажу про " вищу математику" це буде зробити практично неможливо.
- "Зосередьтесь на заощадженні, а не на тому, як швидко розбагатіти". Баффет вважає найбільшою помилкою не виробити в себе звичку заощаджувати у відповідний період.І думаю, тут всі з ним погодяться, тому, що гроші люблять людей, які іх рахують і поважають, а не викидають на вітер. Та й для транжир будь- якоі суми буде не достатньо. І добавлю, що цю пораду потрібно запам' ятати не тільки інвесторам, бізнесменам, а й просто людям, які працюють за зарплату, але хочуть більшого доходу.
- "Коли ціни на акціі падають, купуйте - не продавайте." Уорену Баффету подобається скуповувати акціі, коли вони йдуть вниз. Також він любить говорити " інвестори з тремтячими пальцями рідко досягають успіху".
- "Перестаньте робити вигляд, що ви експерт". Баффет не інвестує сам та не радить іншим робити інвестиціі в галузь, про яку ви мало знаєте. У своєму листі до аукціонерів у 2014 р він писав так: " Вам не треба бути експертом, щоб домогтися задовільного рівня прибутковості інвестицій. Але якщо ви його не досягаєте, треба переглянути своі обмеження і дотримуватися курсу, який дасть хороші результати. Тримайте речі простими і не стрибайте через паркани. Якщо обіцяють швидкий прибуток, тайте таку ж швидку відповідь " ні".
Останнє редагування модератором: